divendres, 30 de gener del 2009

Scrabble en català

A les darreres fires de llengües a les quals hem anat hem fet servir l'Scrabble com a reclam per atreure curiosos de les llengües i dels jocs de llengua. Hem vist com funcionava, per l'interès d'aquells que no saben ni un borrall de català. Ara us proposem que entreu a la pàgina d'Ababols, on es pot jugar a l'Scrabble online un cop per setmana.

Aquest sistema, que podeu pensar que és poc interactiu comparat amb altres versions d'Scrabble que corren per la xarxa, us permet introduir el joc control·lat dins l'aula. Així, un cop us doneu d'alta podeu portar la proposta de lletres a classe i plantejar el repte d'aconseguir la paraula guanyadora per a la setmana següent.

Si voleu més jocs de llengua us recordem un cop més la incansable pàgina de Màrius Serra, Verbàlia, els jocs de paraules i passatemps de la Secretaria o el recull divers d'Xtec.

dijous, 29 de gener del 2009

Teatre català traduït per a tothom




L'Obrador de la Sala Beckett i l'Institut Ramon Llull van presentar ahir un nou servei que us pot interessar a tots els apassionats del teatre. Es tracta de Catalandrama, un catàleg de peces traduïdes de dramaturgs contemporanis de referència (Pau Miró, Lluïsa Cunillé, David Plana). Per accedir-hi només cal demanar l'obra escollida i la llengua que voleu (castellà, anglès, francès, italià, eslovac, romanès...) i després la rebreu en format pdf.

No sabem si teniu a les vostres aules futurs actors i actrius, però si mai voleu tenir petites mostres de dramatúrgia contemporània i de qualitat per als vostres estudiants aquí en teniu una bona font.

dilluns, 26 de gener del 2009

Are you an Erasmus student in Barcelona?

Per als Erasmus que vinguin cap a universitats situades a territoris on es parla català o també per als estudiants universitaris d'arreu que estiguin aprenen català, posem al vostre abast la pàgina la plataforma Partacatalà.org. El projecte s'ha fet amb la col·laboració de la Xarxa Vives d'Universitats i el sistema per comunicar-se és a partir del programa Skype.

Ja som més de 1.000 usuaris i esperem ser-ne molts més! Us animem a fer córrer les meravelles de les parelles de llengua arreu!

dimecres, 21 de gener del 2009

Font del Cat

L'Institut de Ciències de l'Educació de la Universitat Autònoma de Barcelona va engegar a finals de l'any passat Font del Cat, una presentació de vídeos i activitats per aprendre català.

El programa consta de 5 mòduls i cada mòdul consta de tres parts: un vídeo amb diàlegs, un vídeo amb una exposició de caire més cultural i un joc. Cada vídeo està seqüenciat en 8 parts i cada part consta de diferents activitats i textos. Els vídeos poden ser subtitulats perquè en sigui més fàcil la comprensió. A mà esquerra també s'hi troba un enllaç a un diccionari, un compendi de gramàtica catalana força exhaustiu i exemples d'actes de parla amb bona dicció i a una velocitat més lenta.

Font de Cat
, dirigit a estudiants d'incorporació tardana, creiem que pot ser també una bona eina per a estudiants Erasmus a Barcelona que vulguin aprendre català, sobretot per la temàtica universitària dels vídeos.