dijous, 19 de febrer del 2009
Tria la teva aventura
Es tracata de la proposta Tube Adventures. En busca de la panadería de Cordero TV que tot i ser bastant allunyada del nostre tema, crec que és molt imaginativa i dóna peu a futures aplicacions didàctiques de vídeos més seriosos, aplicats a la construcció del discurs narratiu o també per a treballar els connectors i altres coses que se us poden ocòrrer.
Feu-hi un cop d'ull i a veure si us inspira!
dimecres, 18 de febrer del 2009
Curs de cultura amb youtube
dijous, 12 de febrer del 2009
Tecnologia i educació en ordre
Per a aquesta tasca l'ISTE (International Society for Technology in Education) hi posa fil a l'agulla d'una manera excel·lent. Els 5 punts dels seus Standards and Performance Indicators for Teachers els hauríem de tenir sempre presents:
- Facilitar i inspirar la creativitat i l'aprenentatge de l'estudiantat
- Dissenyar i desenvolupar experiències i assessoraments de l'aprenentatge en l'era digital
- Formar a partir del treball i l'aprenentatge basats en l'era digital
- Fomentar i modelar una ciutadania i una responsabilitat digitals
- Involucrar-se en el creixement professional i de lideratge
Us recomanem llegir-vos aquests standards i les petites explicacions per cada punt. Per als que esteu a Estats Units ja us podeu apuntar la cita en el National Educational Computing Conference.
dimecres, 11 de febrer del 2009
Un lloc per a cada cosa i cada cosa al seu lloc
Mooodle i Caroline serien el contrari d'un calaix de sastre
Totes dues funcionen a partir de calaixets o mòduls que permeten crear cursos i a dins dels cursos afegir-hi aplicacions diverses (wikis, fòrums, xats, qüestionaris, fitxers, imatges, vídeos...). Es pot fer servir com a curs virtual o simplement com a plataforma d'informacions per a una comunitat més o menys tancada. Fins i tot, el terme comunitat és variable, ja que permeten diferents graus de privilegis segons el tipus d'usuari que ets.
Per saber-ne més, diferències, aplicacions, utilitats, èxits... us recomanem que feu una ullada a alguns del fòrums de Claroline, Moodle o de comunitats com E-learning Workshop o Edukalibre.
divendres, 6 de febrer del 2009
PuntCATcomaTOTS des d'Amèrica

El professorat dels centres catalans a l'exterior, el qual encapçala aquesta iniciativa, ens proposa una fitxa que cal omplir amb els objectius, durada, nivell i contingut de les activitats. Per altra banda, un dels objectius que sempre s'ha de tenir en compte és que el material sigui imprimible i per tant, apte per a treballar-lo en viu en una classe tradicional, sense l'ordinador.
Ens agrada la iniciativa i esperem que de mica en mica el corpus d'activitats vagi creixent. Us desitgem una llarga vida!
dijous, 5 de febrer del 2009
Fins l'últim detall
Per als que no teniu la possibilitat de fer un volt per Berlín, us recomanem la vista virtual del Museu Dalí de Figueres. També per trobar imatges interessants que després podeu fer servir en els vostres cursos us recomanem el MNAC virtual i el Museu d'Història de Catalunya.
Per últim, s'ha engegat un portal de patrimoni català des de la Generalitat, amb panoràmiques d'edificis rellevants d'arreu de Catalunya. Per arribar a l'últim detall d'obres arxiconegudes i museus cèlebres podeu consultar aquesta llista que ens ofereix l'Espai Internet de del 324.cat.
dimarts, 3 de febrer del 2009
Invasions subtils
A través d'aquesta invasió subtil anem endinsant-nos en la vida i miracles de l'escriptor: fotografies, textos inèdits, correspondència, primeres portades... Tot un seguit de documents que ben bé us poden servir per a les vostres classes de literatura i, per què no, de llengua, tal com em comentaven la setmana passada.
El web de Pere Calders ens recorda lleugerament un altre de monogràfic que es va donar a conèixer per l'any Rodoreda, Joc de miralls, i que aprofitem per convidar-vos a fer-hi un passeig.