dijous, 24 de juliol de 2008

XXII Jornades Internacionals per a Professors de Català

Aquesta setmana han tingut lloc a Barcelona les Jornades internacionals per a professors de català organitzades per l'Institut Ramon Llull. Aquest any, les jornades de formació per als professors de la Xarxa universitària d'estudis catalans de l'IRL han estat centrades en la creació de comunitats, la innovació i les noves tecnologies.

Hem de destacar, en el camp concret de les noves tecnologies, la xerrada de Benjamí Villoslada, fundador de Menéame, que va resseguir la història d'internet a través de les converses a Usenet que, tot i ser molt anteriors a l'anomenat "fenomen web 2.0", no deixen de ser formes genuïnes de comunicació amb objectius de coneixement col·laboratiu. Allí hi aparegueren les primeres converses sobre GNU, Linux i sobre hipermèdia. Era l'inici d'una nova època, a la qual ens hem anat introduint a poc a poc, fins estar-hi immersos sense haver-nos-en adonat massa.

Podríem fer un resum més acurat de tot allò que hem sentit i après durant aquests quatre dies, però creiem que una mostra ben significativa i que, a més, serveix com a punt de partida per a aquest camí que encetem és el podcàsting de vídeo que vam fer amb els professors. Des d'ara ja tenim un material al nostre calaix per a tots els professors de català que vulguem una mostra de llengua actual i fresca. Gràcies a tots!