dilluns, 21 de desembre del 2009

Lexicografia especialitzada en línia


En el nostre delicious ja sabeu que anem recopilant tots aquells enllaços que us poden ser útils per a les vostres classes de català. Dins l'etiqueta diccionaris en tenim uns quants, ara però, n'hi hem afegit dos més que són novetat d'aquests darrers dies. Parlem del Diccionari de textos catalans antics i del Diccionari en línia de l'alguerés.


El primer és un projecte de la UB, l'IEC i les fundacions Noguera i Lluís Carulla i es tracta d'un corpus informatitzat de textos del Renaixement i l'Edat Mitjana. Aquest conjunt de textos ens permeten buscar concordances i freqüència de lemes. Un material molt valuós per a l'estudi del català antic i de la literatura d'aquestes èpoques.


El segon ve promogut per l'Obra Cultural de l'Alguer amb la col·laboració de l'IEC. De moment s'ha presentat a l'Alger esperem tenir-lo aviat en línia. Segons la nota falta ben poc... Ho seguirem de ben a prop per informar-vos-en.

2 comentaris:

Puigmalet ha dit...

El DTA/DCA fa anys que rutlla, tot i que fa poc en van fer la presentació oficial. Un recurs semblant que també fa temps que s'està publicant és el Vocabulari de la llengua catalana medieval de Lluís Faraudo de Saint-Germain:

http://www.iec.cat/faraudo/

Estarem atents a l'aparició del diccionari d'alguerès en línia.

Institut Ramon Llull ha dit...

Gràcies per la precisió Puigmalet! Afegim aquest nou recurs a la nostre sac de delicious: http://delicious.com/IRL_ALL