dilluns, 26 d’abril del 2010

Endrets: geografies literàries

Fa poc que funciona, però ja veiem que és projecte amb futur. Es tracta d'Endrets, un mapa interactiu sobre literatura iniciativa de la Universitat de Vic amb la col·laboració d'Edicions 62, Enciclopèdia catalana i Banc Sabadell.

El mapa té l'objectiu d'apropar indrets de la literatura catalana als internautes amants de l'excursionisme o del turisme cultural. També és una bona eina, no cal dir-ho per tots els estudiants de literatura catalana, ja que és coneixent els llocs dels quals parla una novel·la, posem per cas, que arribem a comprendre'n, a vegades, el significat més profund.

Podem cercar els autors a partir del motor incorporat o simplement per ordre alfabètic. També hi ha la possibilitat d'accedir-hi a partir dels textos o dels indrets concrets. A més el mapa afegeix dues rutes, una dins Berga ciutat i l'atra, icompleta, de Miquel Martí i Pol. Creiem que aquest espai pot ser molt interessant, esperem que es vagi ampliant tot i que ja existeixin en paper.

2 comentaris:

David ha dit...

Per a Girona val la pena:
http://www.atlesliterari.cat

Records.

Institut Ramon Llull ha dit...

Gràcies David! Sabia que havíeu fet alguna cosa a Girona, però no sabia que estava penjat a Internet. En parlaré la setmana que ve si et sembla. Fins ara!