divendres, 30 d’abril del 2010

Twetiquette!

Avui fem referència a un article publicat al NYTimes, gràcies als ulls sagaços d'una companya de feina. L'article The Self-Appointed Twitter Scolds parla, en aquest cas de la sagacitat d'alguns usuaris del Twitter que es passen el dia buscant faltes en els posts de personatges reconeguts o no.

El sistema és clar: fer veure, per mitjà d'una eina que permet l'intercanvi de missatges curts entre molts usuaris, que la llengua s'ha de fer servir d'una manera correcta. Així tenim el CapsCop que busca lletres majúscules on no n'hi ha d'haver-hi o el GrammarCop, el GrammarHero o el Your or Youre, tots preocupats per la puresa de la llengua anglesa a internet. Ens soprèn que sigui precisament en anglès on hi hagi aquestes iniciatives, perquè sempre ens sembla que els seus parlants són molt permissiu. Tot i això, un cop més queda demostrat que els prejudicis que ens puguem fer de la llengua i dels seus usuaris són totalment falsos i que Internet també ens ajuda a reconèixer-ho i a veure-ho. A banda, corregir i ser conscients de la llengua que fem servir per això que tant laxament es diu comunicar mai està de més.

1 comentari:

Unknown ha dit...

Hola! T'he deixat un premi al meu blog. Si et ve de gust seguir la cadena, allí podràs veure de què es tracta. En cas contrari, doncs res, continuarem llegint-te...