dijous, 7 d’octubre del 2010

Avaluar presentacions orals

L'exposició oral pot ser una bona pràctica per millorar certs aspectes verbals de l'oralitat com l'entonació, la pronúncia, però també d'altres de no verbals com la gestualitat i l'adequació de la nostra presència al context.

Els Serveis de Llengua de la UAB i de la UPC han elaborat, amb un ajut NORMA, COMComunicar, un recurs que vol donar una pauta d'avaluació per millorar la competència de comunicació oral. El portal disposa d'un vídeo amb marques que es refereixen a moments on es fan visibles aspectes que cal tenir en compte a l'hora de fer una presentació, a més també hi trobem una rúbrica i una fitxa per fer l'avaluació del conjunt de la presentació. Finalment també trobem un pdf amb "50 consells pràctics per fer exposicions orals eficaces" que engloblen aspectes com la gestualitat, l'entonació, el ritme, l'estructura, la claredat i fins i tot el temps.

El recurs és senzill, però molt complet i creiem que pot ser molt útil tant per a estudiants, com per a professorat.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Hola,
El recurs Com Comunicar s'ha ampliat: ara es poden personalitzar les rúbriques d'avaluació, es poden desar i recuperar. Us deixo l'enllaç amb l'explicació de les noves característiques:
http://www.uab.es/servlet/Satellite/noticies/detall-d-una-noticia/noves-prestacions-al-recurs-com-comunicar-1090226434100.html?noticiaid=1315549281992
La URL del producte és la mateixa.
Virgínia

Institut Ramon Llull ha dit...

Gràcies, Virgínia. En farem una entrada per explicar-ho!

(perdona pel retard de publicació, amb els canvis de blogger, no trobàvem el comentari per publicar-lo)