dijous, 17 de febrer del 2011

Evernote, Dropbox i Google Aps

Aquestes tres aplicacions es basen en una idea força simple, però que ens fa la vida molt més fàcil a l'hora de compartir coneixement i col·laborar per crear-ne de nou.

Es tracta de Dropbox, Google Aps i Evernote. Totes tres aplicacions fan que el nostre escriptori sigui online i que sigui més fàcil compartir documents amb altres usuaris. Vejam algunes especificitats de cadascuna:


  • Dropbox: permet compartir documents i desa sempre totes les versions d'una manera pràctica. A més també ajuda a sincronitzar dos ordinadors automàticament. Qui fa servir encara discos? Charlie Wite de Mashable us en dóna més idees aquí
  • Evernote: permet compartir documents i etiquetar-los amb categories diferents. Permet triar el grup de persones amb qui volem compartir i té diferents nivells de privadesa. A més, permet pujar-hi vídeos, fotografies i també veu. És un complement que es comença a utilitzar força a les aules i molts n'hi treuen força suc, Michael Cruz dins el blog d'Evernote ens dóna 10 idees per treballar amb Evernote a classe. 
  • Google Aps for Education: crec que és el més complet de tots tres, ja que no es limita als escriptoris, sinó que també fa cap al correu, el calendari i fins i tot web, sense parlar de la senzillesa per recopilar notes i intercanviar plantilles.
Us deixem un petit vídeo per acabar d'aclarir com funcionen aquestes aplicacions, esperem els vostres comentaris, en feu servir alguna?