dilluns, 12 de setembre del 2011

Viure l'11 de setembre de 1714 minut a minut

El 324.cat ha celebrat la Diada d'una forma original: una recreació de l'assalt a Barcelona per part de les tropes borbòniques el 1714.

La informació està organitzada de forma clara i força didàctica. S'han creat comptes per als protagonistes, els resistents, per una banda, i els borbònics, per l'altra. Cadascú té un avatar apropiat i el nom també és significatiu. A més de la veu dels personatges no hi podia faltar un mitjà d'opinió general, com fou la Gazeta de Barcelona, que també té un compte de twitter per narrar els fets. Hi trobem a faltar les veus del poble, que avui dia són el gruix de les piulades de l'actualitat. També hi ha una cronologia dels fets hora a hora i el seguiment de la llista amb els 15 membres d'aquest Viu l'11 de setembre de 1714. A més, els usuaris també hi han pogut participar amb l'etiqueta #11set1714 que també recull la pàgina a sota. El guió l'ha fet un conjunt d'historiadors amb Dani Cortijo al capdavant i té tots els certificats per afirmar que està fet amb molt rigor històric.

El cas és que ens sembla un gran encert tant per veure el funcionament de Twitter per a usos pedagògics, com per repassar una mica la història en tant que usuaris.