dijous, 15 de desembre del 2011

Paraula Viva: microrelats, cançons i català a l'atac

Avui ha tingut lloc la roda de premsa de presentació de dues iniciatives més que s'adhereixen a l'Any de la Paraula Viva pel Centenari de la Secció Filològica de l'IEC. Per la nostra banda hem anunciat els guanyadors del concurs de microrelats. En primer lloc ha estat premiada amb una plaça al Campus universitari de la llengua catalana:

@Melisechery Mélissa Séchery #paraulaviva ella deixa la nota al llit: "papa, m'han robat, apallissat, violat. Em moriré! Comprendràs que un 3 d'anglès no és greu" @IRLlull
 I en segon lloc, amb un accèssit d'un lot de llibres:

@inversemblant Daria Prokakhina
#paraulaviva @IRLlull Pastanagues a la mitjanit, arròs al matí, café i té a qualsevol hora del dia, però sobre tot a la nit. Som un desastre
A més, també han presentat dues iniciatives. Una és Pop Lletrat, un projecte del Termcat, la revista Enderrock, l'IEC, el CPNL i la DGPL. Màrius Serra entrevista a cinc grups de pop que reflexionen sobre la llengua i les cançons. Es fa referència sobretot a neologismes i a l'origen de la llengua que fan servir a les seves cançons. El DVD es podrà obtenir amb el número del mes de desembre de la revista Enderrock.

L'altra iniciativa porta el nom d'un ja cèlebre palíndrom també de Màrius Serra, Català a l'atac, una sèrie de microespais amb guió d'Enric Gomà sobre els aspectes curiosos de la llengua catalana: frases fetes, usos lexicalitzats i populars de paraules comunes es troben en microespais de 50 segons que s'emetran a TV3 a partir del gener.



1 comentari:

Anònim ha dit...

es molt dibertit




firmat
anonim