dijous, 30 d’agost de 2012

Formació i trobada

A finals de juliol, com és habitual des de fa uns anys, vam celebrar les XXVI Jornades Internacionals per a Professors de Català, aquest cop a Vic. Es van tractar temes com la traducció a l'aula de CLE i el tractament de la literatura. Van intervenir amb tallers i conferències tan professionals de l'àmbit de les llengües estrangeres, com Llorenç Comajoan o Helena Buffery, responsable dels estudis catalans a Cork, com professors de català de l'Institut Ramon Llull. La valoració ha estat positiva i de fet ja estem preparant les jornades de l'any que ve!

A banda, hi ha més formacions que tenen lloc als Països Catalans al començament de curs. Una d'elles són les Jornades d'autoaprenentatge de llengües, que aquest any arriben a la tercer edició, organitzades per la DGPL en col·laboració amb el GR@EL de la UPF. Aquest any la jornada se centrarà en l'aprenentatge per competències i tindrà lloc el 26 d'octubre de 2012 al Campus de Comunicació de Poblenou de la UPF. L'altra és la formació que ofereix l'Institut Ramon Llull a Morella el Curs d'introducció a la didàctica com a idioma estranger del 19 al 21 d'octubre. El curs està dirigit a filòlegs, traductors, humanistes acabats de graduar que vulguin fer els primers passos en la didàctica de l'ensenyament de la llengua catalana per ser futurs professors.

Ens alegra pensar que comencem el curs amb bon peu i amb cursos per retrobar-nos les cares, en alguns casos, però sempre per conèixer nous punts de vista que enriquiran de ben segur les nostres classes!