dijous, 23 de setembre del 2010

Un wiki per a classes de cultura

Durant les XXIV Jornades Internacionals per a Professors de Català que es van celebrar a Girona el mes de juliol vam poder participar en diferents grups de treball que tractaven qüestions relacionades amb la tasca docent.

Un d'ells, el grup de treball Programació, enfocaments i material didàctic per a cursos de cultura ha acabat desembocant en un espai que és un bon punt de partida per posar fil a l'agulla en alguns dels temes que es van discutir. Es tracta del wiki Cultura i Societat als Països Catalans que vol emplenar un buit pel que fa a repertoris d'exercicis i programacions relacionades amb la cultura dels Països Catalans.

El wiki és una bona eina, òptima de fet, per a la col·laboració i l'intercanvi d'idees i per anar construint al mateix temps un lloc web consultable per tothom i aprofitable per tothom. En aquest cas, la discussió entre professionals de la llengua i la literatura fora del domini lingüístic pot ser molt fructífera, precisament per la varietat de països en què treballen els integrants i per la riquesa que tot coneixement d'una altra societat ens aporta com a persones i, esclar, com a professionals.

Esperem que aquesta bona iniciativa sigui un punt més de trobada, reflexió i col·laboració entre el professorat de la Xarxa universitària d'estudis catalans a l'exterior i entre tothom que hi vulgui participar.

1 comentari:

Institut Ramon Llull ha dit...

Hem trobat aquests dies dos wikis/webs engegades pel mateix professorat del Llull, però aquestes encarades a l'alumnat: http://katalaanin-alkeiskurssi-2010.wikispaces.com/ des de Finlàndia i http://catala.weebly.com/index.html des de Colorado. Parlarem de Weebly ben aviat!