dimecres, 9 de novembre de 2011

Més concursos twittaires

Després del nostre llançament a la xarxa del concurs de Microrelats Paraula Viva, en el qual ja s'han rebut més de 200 relats d'estudiants de català d'arreu del món, n'han sortit d'altres des d'institucions que també tenen entre els seus objectius la difusió de la llengua catalana.

El primer cas és el concurs Sigues viu, tingues paraula, també emmarcat en l'Any de la Paraula Viva per commemorar el centenari de la Secció Filològica. S'hi pot participar tant per la pàgina de Llengua catalana al Facebook com fent-se seguidor del seu Twitter i enviar missatges amb l'etiqueta #svtp i la menció @llenguacatalana. El concurs té cinc categories:

  • Compartir fotografies de plaques de carrers amb noms curiosos.
  • Inventar un embarbussament, enregistrar-lo en vídeo o àudio i compartir-lo.E
  • Escriure un text breu en què tots els adjectius i noms siguin topònims o cognoms.
  • Inventar una paraula original i divertida utilitzant els sistemes de derivació i composició propis del català.
 El segon cas ens arriba des dels serveis lingüístics universitaris i té lloc via Twitter. Es tracta del concurs Sigues lingüísticament sostenible en què es formulen dues preguntes en forma de vídeo simpàtic per motivar la reflexió al voltant de la diversitat lingüística. Els participants han de contestar a dues preguntes:
  • Si fossis en Mario, què faries per aconseguir que et parlessin en català?
  • Quina és la primera expressió que ensenyaries a un estudiant que ha de viatjar al teu lloc d'origen?
Ho hauran de fer amb l'etiqueta corresponent (#piulapelmario o #piulapelpumplaf). Us deixem aquí el vídeo d'en Robinson Crustó per si us inspira: