divendres, 16 de març del 2012

Poesia a la xarxa, participem-hi!

Demà se celebra el dia de la poesia catalana a internet, gairebé coincidint amb el dia mundial de la poesia, el dia 21 de març. Hi ha dues accions que ens han arribat per celebrar aquestes festes literàries:

17 de març: El portal Lletra de la UOC fa una crida a emplenar les xarxes socials de versos catalans. Podeu piular versos al Twitter amb l’etiqueta #jollegeixo. Si teniu un bloc, podeu fer una entrada explicant quins us sembla que són els 5 millors versos de la poesia catalana i què us suggereixen. Si feu arribar un correu a lletra@uoc.edu per informar-los de la vostra entrada, l’enllaçaran des de lletrA. També al Facebook podeu compartir els vostres versos preferits al mur personal i també participar en l’esdeveniment II Dia de la Poesia Catalana a Facebook.

21 de març. Dia mundial de la poesia Dins i fora de les xarxes socials, la UOC proposa piular versos al Twitter amb les etiquetes #dmpoesia i #jollegeixo. Durant la primera quinzena de març, des del twitter de @lletra i des del nostre Facebook han proposat la lectura d’un poeta català cada dia. Per altra banda, el CPNL proposa un concurs de haikus a la xarxa. L’activitat s’inscriu en el marc de l’Any de la Paraula Viva, que organitza l’Institut d’Estudis Catalans. Adreçat a  l’alumnat dels cursos de català i als voluntaris i aprenents del programa Voluntariat per la llengua, el concurs es du a terme a la xarxa social Facebook, en concret a la pàgina:

http://www.facebook.com/paraulahaikus

El concurs finalitza a les 23.59 hores del dia 22 de març de 2012.


Demà, uns quants versos, promès!