dijous, 14 de juliol del 2011

#Piucat: lliçons de català al Twitter

Fa uns dies llegíem al 3cat24 que ja hi ha un curs de català via Twitter, però no només això sinó que dels mateixos autors, Barcelona Media, també tenim a la nostra disposició un corrector: elCorrector, que funciona per a IPad i IPhone i està pensat per corregir textos curts (140 caràcters dos cops al dia en la modalitat gratuïta), per a SMS, Twitter o FB. També el podem fer servir per escriure un correu electrònic, esclar, però ens costaria temps amb aquesta modalitat i potser seria més assenyat adquirir una de les altres dues modalitats que ofereixen a l'App Store d'ITunes a mòdics preus.

Pel que fa al curs de català, Piula en català, sota l'etiqueta #Piucat els autors del programa aniran enviant comentaris que ajudaran a completar la tasca d'elCorrector. Tracten temes durant una setmana o dues en format lliçó de 140 caràcters per dia. Els continguts de tota la lliçó els podeu consultar aquí també. De moment ja tenen dues lliçons: El guionet en mots compostos i Els perquès. Aquestes inciatives han comptat amb el suport d'un motor de correcció del Grup de Recerca en Lingüística Computacional de la Universitat Pompeu Fabra.

Les lliçons, com veieu són de caire també correctiu i no són pròpiament allò que podríem anomenar un curs de Català com a Llengua Estrangera, però tot és un començament. De ben segur que ja us dóna idees.