dimecres, 27 de juliol del 2011

Trobar-se catalans fins i tot a la sopa

Això és el que ens sol passar quan anem de vacances, ens trobem per tot arreu catalans. Però per tots aquells que viviu fora a vegades seria d'agrair tenir algú a prop que parli la mateixa llengua i sàpiga què dius quan et surt un (espontàniament) 'deunido!'.

Ara tenim una aplicació, Ja sóc aquí, de smartphone (actualment només per IPhone, però aviat també per Android) que permet trobar catalans sigueu on sigueu. El giny funciona a partir de la geolocalització de què disposen aquests aparells i s'instal·la còmodament i gratuïtament. Amb aquesta aplicació us podreu comunicar amb altres catalans de forma anònima. L'aplicació en troba uns 20, els que tens més a prop. A més, permet enviar-se missatges de 119 caràcters màxim, als quals es pot incorporar fins i tot una xapa reivindicativa o identificativa. Per registrar-se s'ha de superar un petit enigma d'esfinx: tres preguntes fàcils sobre Catalunya.  De moment ja hi ha uns 1.000 inscrits

També, i pensant en una aplicació més didàctica, creiem que pot ser una bona eina per tots aquells estudiants que tinguin ganes de trobar catalans prop de casa seva per practicar català o veure el futbol junts.