dimarts, 7 d’octubre del 2008

Llibres en xarxa

Fa uns dies llegia a Vilaweb la digitalització recent del Llibre dels fets de Jaume I i aprofitant la consulta que m'ha arribat avui des de Rússia he pensat que seria una bona idea fer-vos-en cinc cèntims.

La novetat que anunciava la notícia, perquè aquesta obra ja es trobava a altres biblioteques virtuals, com la Biblioteca Virtual Joan Lluís Vives, inclosa dins la Biblioteca Virtual Cervantes, és que aquí s'hi han afegit eines d'accessibilitat que en fan més còmode la lectura: zoom, arixus sonors, versió en català modern, transcripcions en diferents idiomes.

Parlant de les biblioteques, aprofito per engrescar-vos a entrar-hi i remenar, ja que són dos recursos bàsics si necessiteu llibres, articles o arxius sonors digitalitzats. Hi podreu trobar des d'edicions facsímils com aquesta de Poesies de Joan Maragall, fins a escenes de bona part de les obres de Dagoll Dagom.

Per últim, si el que volem són materials fora de l'àmbit estatal us recomano buscar-los a Google Books, que fins i tot ofereix, per exemple, cerques avançades d'autor que tinguin obres digitalitzades amb visualització total.