dimarts, 1 de desembre del 2009

Creació a temps real

Els blocs entre altres coses també serveixen per escriure literatura dossificada, ja sigui en forma d'entrades de diari, ja sigui en forma d'una història completa fulletonejada.

Del primer tipus tindríem la celebrada idea i tancada el dia 16 d'aquest mes: El quadern gris de Josep Pla a internet. Encara que la publicació constant d'entrades ja ha finalitzat encara s'hi pot trobar tot el bloc sencer i fins i tot hi podem deixar comentaris.

L'altra història que us volem presentar és d'un autor, Miquel Ribas, que ha publicat llibres a segells editorials en paper, i també en publica a internet, com hi ha molta gent que fa (vegeu si no eines com ara Lulu, Tikatok, per nens i nenes, o el sofisticat Blurb que permet fins i tot llibres col·laboratius). En aquest cas el llibre es titula La revolta de Fort Pistraus i el trobem tant en fascicles, ara en el capítol 4, com publicat sencer a un altre servidor de llibres online: Issuu.

Segur que si busqueu en podeu trobar d'altres i, el que és més important, podeu començar a crear-ne un vosaltres mateixos amb els vostres alumnes! Ja em direu com va la cerca.

1 comentari:

Institut Ramon Llull ha dit...

Fe d'errates: Ja ho hem modificat, perquè això del bloc té la gran sort de poder modificar sense que es noti que ho has fet. Tot i això, i per deixar-ne més constància, en Miquel Ribes sí que ha publicat en paper i a més a més una bona colla de llibres! Perdoneu l'error!