dijous, 4 de març del 2010

Citar amb criteri

A la xarxa hi ha diverses guies per citar correctament obres de referència. Us fem un tast de les pàgines més pràctiques i d'una novetat.

Si el que voleu és la comparació entre els models acadèmics que més s'utilitzen (MLA, APA, Chicago...) la pàgina que us recomanem és a la UdG. Els índex en què s'estructura la pàgina fan que sigui molt ràpid navegar pels punts més sol·licitats: ¿quina és la diferència entre MLA i Chicago quan cites un llibre?, ¿com cito una pàgina web?, ¿amb les revistes se cita també l'editorial o no?.

El mateix web de la UdG ens dirigeix també als de la UB, una guia eficient, però no tant completa, a més del enllaços oficials als llibres d'estil d'MLA, APA...

Finalment la novetat sobre citació la tenim a la pàgina de la Generalitat dedicada a llengua, ja que s'ha començat a posar en línia la Biblioteca Tècnica de Política Lingüística. El segon número, en concret, es refereix a la citació bibliogràfica i agafa com a model el Manual d'estil de Mestres i també les aportacions del TERMCAT i el IEC. Us el podeu descarregar còmodament amb pdf i tenir-lo a mà com a punt de partida per estructurar les vostres presentacions o les dels vostres alumnes.