dimecres, 21 de setembre del 2011

Un multilingüisme que ve d'Europa

La Unió Europea dedica esforços humans i econòmics remarcables en la difusió i promoció del multilingüisme entre els seus ciutadans. La tasca conscienciadora va encaminada a facilitar la circulació de persones entre els països membres i també en la construcció cultural d'Europa més enllà de les fronteres lingüístiques.

En aquest sentit ens volem fer ressò d'una notícia en què s'esmentava el portal Poliglotti4.eu un portal que surt d'una iniciativa de la Plataforma per al Multilingüisme integrada per societat civil, i està dirigit tant a la societat en general, com als polítics, professorat, estudiantat i serveis socials públics. Entre els objectius principals compten ajudar que els diferents agents als quals es dirigeix el portal disposin de suport en el desenvolupament del multilingüisme en els seus programes, que coneguin les bones pràctiques en matèria de formació o implementació de programes de multilingüisme i que disposin d'eines per a la comunicació entre els diferents agents per fer realitat projectes sobre el multilingüisme amb més impacte a la societat civil.

No acabem de veure, però com es farà efectiu aquest projecte. De moment la pàgina només és en anglès, cosa que ens sorprèn des d'un punt de vista multilingüe; i ens costa veure el mecanisme de participació. Sí que es poden consultar alguns documents de la recerca que s'està duent a terme, però més enllà d'això el portal té sobretot bones intencions.