- Quaderns i publicacions digitals: N'hem triat dues de clàssiques, però que permeten fer presentacions online tipus pdf, però també en un format semblant a una publicació en paper: Issuu i Calaméo
- Webquests i cerques del tresor: Ens quedem amb Zunal, sembla més intuïtiu que els altres i més ben estructurat.
- Qüestionaris i exercicis: per fer sopes de lletres (Puzzle Maker, Crossword Puzzle Games, Edhelper), per fer qüestionaris (Quiz Revolution)
- Mapes conceptuals: en tenim alguns de publicats en altres entrades que trobareu sota l'etiqueta mapa, però hem pensat que també eren interessants aquests: WiseMapping, Mindomo, Mindmeister. Per últim destaquem com a particular el generador de mapes a partir de la viquipèdia: WikiMindMap.
- Llistes de vocabulari, targetes i sopes de lletres: a la llista hi ha vint recursos, però nosaltres ens quedem amb aquest per disseny i funcionalitat: Memorize. Permet fer llistes de vocabulari i de sinònims o traducció o il·lustració
- Jocs de paraules: Tools for Educators té eines lúdiques costumitzables com daus, bingos o dominos.
- Cartells: Des d'idees renovades del que abans en dèiem "tècniques d'estudi", fins a generadors de pòsters interaccionals com Glogster, que ja havíem presentat per aquí.
- Vídeos: Ens ha agradat molt aquesta eina de Google per generar una història en vídeo a partir de la cerca de cinc termes. Es diu Google Search Stories i els usos poden ser infinits!
- Trencaclosques i mosaics: des del clàssic Image Mosaic Generator al generador de trencaclosques Jigsaw.
- Còmics i dibuixos animats: n'havíem parlat també anteriorment, però ara ens agradaria destacar algunes eines fàcils per fer historietes imaginatives: Xtranormal, Dvolver MovieMaker (com la que hem fet aquí sota en clau d'humor), històries de sagues amb Myths and Legends o també Go!Animate que ens proposa un exemple a l'estil West Wing o còmics còmics amb Bitstips, d'estètica força nord-americana.
- Mapes geogràfics: hem escollit aquestes eines perquè sembla que són les que poden fer-nos més servei, Wordlmapper, USGS i Mapping World per redimensionar el món segons aspectes sociològics, històrics i econòmics.
En teniu per triar i remenar! Que disfruteu!
2 comentaris:
Haurem de donar-los un bon cop d'ull. Merci per la recopilació!!
Fantàstic, sí! La llista dels 150 n'hi havia alguns que no funcionaven, alguns que eren massa infantils, crec que aquests poden ser els més útils. Segur que hi ha també homònims catalans que encara no coneixem! Gràcies per seguir-nos!
Publica un comentari a l'entrada