dijous, 6 de setembre de 2012

Memrise: memotècnica social

Ja fa un temps que estem força enganxats aprenent vocabulari amb aquesta pàgina web: Memrise. Es tracta d'una plataforma social en què tothom pot crear llistes de paraules i compartir-les. Fins aquí és bastant evident i senzill. Ara bé, el que té de diferent aquesta pàgina és l'orginalitat de les definicions: enlloc de trobar les típiques flashcards amb fotografies, tothom pot introduir aquella imatge o semblança fonètica que ens pot ajudar a recordar la paraula.

La varietat de mems que es troben per a cada paraula depenent de l'originalitat de cada participant, si un no ens funciona el podem modificar perquè ens vagi millor o introduir-ne un altre. Malauradament, la llengua d'arribada no és el català, sinó l'anglès. Això fa que els mems proposats no funcionin gairebé mai per algú que té un nivell no nadiu d'anglès. Tot i això, n'hi ha d'espectaculars, com en el cas del mandarí amb dibuixos explicatius que es transformen en el pictograma que representen.

El nombre de llengües de les quals disposem llistes és extens, però el contingut no es limita als idiomes, també hi trobem llistes de pintors i quadres, llistes de plantes, països, biologia, química, història...

Quan ens donem d'alta també tenim l'opció de rebre correus recordatoris per no oblidar el nostre jardí de paraules per tal que passina formar part de la nostra memòria a llarg plaç. Les repeticions i els tempos, estudiats per experts en el tema que han participat en la configuració del web, seran les variables perquè les plantes creixin i facin arrels.  

Sigui com sigui, el web, tal com ells diuen, vol ser científic, divertit i social, i creiem que ho aconsegueix. Recentment també n'ha sortit l'aplicació d'iPhone que pel nostre gust té algun error de fàbrica que esperem que solucionin en properes actualitzacions. Si coneixeu d'altres aplicacions o webs similars, deixeu-nos un comentari!