dimarts, 1 d’abril del 2014

Aplicacions per aprendre català per a dispositius mòbils

Havíem fet algunes entrades sobre els dispositius mòbils, però el cert és que quan més eclosió popular han tingut aquests aparells ha estat aquests darrers dos anys. És per aquesta raó que hem pensat que seria interessant referir-nos-hi i citar aquí algunes aplicacions per aprendre català que es poden trobar al mercat:

A banda de les clàssiques dels diccionaris imprescindibles per a tots bon estudiant i/o professorat de llengua catalana (DIEC2 i GDLC), les universitats catalanes tenen unes aplicacions que ja hem ressanyat alguna altra vegada: Les guies de conversa, que reprodueixen l'edició en paper ja coneguda en un còmode manual mòbil i accessible i Falsos amics, una aplicació per detectar, tot jugant, falsos amics del francès, romanès, italià, castellà, portuguès i català.

Ens agraden especialment El gran dictat i Picalletres, aplicacions sorgides a partir de concursos de televisió del mateix nom. Totes dues agafen com a excusa jocs lingüístics coneguts i els traslladen al nostre dispositiu mòbil.

També en tenim unes quantes de correcció lèxica i dubtes ortogràfiques. Serien el cas d'Aplica't i elCorrector (versió Lite o Pro), dues aplicacions que serveixen la primera per fer consultes lingüístiques, i la segona per corregir automàticament mentre s'escriu.

Finalment, en un altre grup de caire més formatiu hi trobaríem aplicacions per a l'aprenentatge de la llengua com: Posa'ls, sobre pronoms febles;  Study Catalan Words, per practicar vocabulari amb les targetes de memòria habituals; UTalk Classic Aprenda Catalán, un curs força complet a partir de jocs de vocabulari separats per diferents àmbits temàtics.

Podeu trobar més aplicacions en català al web guardonat per als Premis blogs de Catalunya 2013 Apps en català. Si en coneixeu més que hàgiu provat podeu afegir-les als comentaris.